Vi kan ju inte göra must av alla äpplen. Det behövs även äppelpaj, äppelmos eller varför inte äppelchutney?
I dag tänkte jag därför tipsa om en äppelchutney som är god till grillat.
Jag blev inspirerad av att göra denna då vi köpte fantastiskt god fläskkotlett av Nibblegris från vår lokala delikatessbutik Dilens. Chutneyn är väldigt enkel och god. Hittade detta på nätet för många år sen.
Du behöver:
4-5 äpplen
1 normalstor lök (gul eller röd)
2 tsk färsk riven ingefära eller torkad om du inte har försk
vitlök efter egen smak
röd chili (helst färsk) efter smak
1 dl vinäger (äpple, röd eller vitvin)
2 dl socker (gärna farin, men fungerar med vanligt strösocker också)
Skala och skär äpplen i mindre bitar och hacka lök & chili.
Blanda allt utom sockret i en gryta och låt koka upp tills äppelbitarna mjuknat.
Låt sedan sjuda utan lock i ca 30 minuter.
Det blev ett utmärkt alternativ till de grillade fläskkotletterna istället för bearnaisen!
Ha en trevlig helg!