Snart dags att göra äppelmust

25 augusti, 2018 | Mustning, Nyheter

Så mycket äpplen det har kommit i år, helt otroligt!

Grenarna viker sig nästan och jag har redan varit iväg med flera skottkärror nedfallen ofärdig frukt på komposten.

Förhoppningsvis tycker rådjuren att jag är en snäll människa.

Snart dags att göra äppelmust 1

I mitten av september brukar mina träd ge mogen frukt, de är av sorten Risäter och Wealthy. Fast kanske blir det tidigare med tanke på den värme som varit.

För att känna efter om äpplet är moget ska det gå att göra ett märke i skalet med ett lätt tumtryck. Man ser även på kärnorna att de är mörka om man delar äpplet.

Snart dags att göra äppelmust 2

I år kommer jag att satsa på att pressa en hel del must och paketera i 3-liters sk pouchbags som du kan läsa om i detta inlägg. Först pastöriserar jag musten i 80 grader 15 minuter sedan fyller jag pouchbagsen med het must.

Jag kommer skriva om hur jag tar hand om min must här på sajten för del 4 i min serie om äppelmust hanns inte med i höstas!

Det kommer att finnas möjlighet att köpa begränsat antal av dessa 3-liters förpackningar för 180 kr/st. Avhämtning i Bäck i Valbo. Då får man lokalt producerad hantverksmust i en förpackning som öppnad håller ca 1 månad i kylskåp och oöppnad minst ett år på mörk och sval plats.

Skicka gärna ett meddelande till mig om du är intresserad, henrik@ettappleomdagen.se

Vi hörs!

Annonslänk.
Om du klickar på länken och köper en produkt från Elegant Themes så kommer vi att erhålla en viss ersättning.

Pin It on Pinterest

Share This

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng