Nu tar musteriet vintervila!

17 oktober, 2021 | Mustning

Hösten kom snabbt och med den kylan. Nu stänger jag mitt lilla mikromusteri i Bäck utanför Valbo för i år eftersom jag stått ute och producerat min must.


Jag vill framföra ett stort tack till alla kunder som glatt kommit och hälsat på och lämnat äpplen.


Räknade det till knappt 1.4 ton äpplen som jag har mustat i år, vilket blev ca 700 liter äppelmust och pastörisering av ca 250 3-liters påsar. Runt 15 kunder från Gävle, Sandviken, Axmar, By Kyrkby & Karlholm


Detta är första året jag mustar åt andra och det blev succé troligen pga jag var ensam i området i år. Jag har tvingats tacka nej till många förfrågningar.
Jag kommer nog att fortsätta ta emot äpplen även nästa år, även om jag då får egna äpplen på trädet. Men fortsätta i samma skala, runt 200 kg äpplen per helg passade mig perfekt. Eventuellt om någon vill göra mig sällskap då kan man lätt öka kapaciteten till 500-700 kg per helg.


Jag vill även rikta ett stort tack till Per Sjöberg ägare av mustutrustningsföretaget Rååpress som ställt upp med tips och hjälp under säsongen. Ska ni köpa utrustning för att göra egen must så besök hans hemsida https://raapress.se och se sedan min äppelmustarskola här på sidan och även hur du gör din egna cider!

Letar du musterier i trakterna runt där du bor så har jag även lanserat en sida där du enkelt kan se musterier i din närhet, https://musterier.se.

Annonslänk.
Om du klickar på länken och köper en produkt från Elegant Themes så kommer vi att erhålla en viss ersättning.

Pin It on Pinterest

Share This

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng