Jag funderade hela senhösten på att göra en batch dunderglögg, efter inspiration av min svågers fru Sofia som bjudit oss på denna goda hemgjorda dryck. Det var dock svårt att hitta svagdricka så tiden rann iväg och så var julen plötsligt över.
En dag i slutet av december hade äntligen Stora Coop i Valbo lyckats stapla upp ett antal flaskor på hyllan. Så jag slog till med en baktanke att vad f-n det är ju en jul även 2020!
Jag satte en hink med glögg den 30 december och efter ca sex veckors jäsning är min dunderglögg nu äntligen klar. Den bör stå minst tre veckor, men gärna lite längre.
Jag har jag filtrerat den och tappat över på flaskor. Det blev sisådär ca 5 liter glögg. Doftade riktigt juligt och en liten avsmakning kunde man ju inte låta sig gå en förbi. Den har verkligen potential! Nu får den vila i kallkällaren till nästa jul, om det går vänta så länge, för visst finns det väl något som heter påskglögg?