Det har varit tyst på bloggen ett tag då det var ett uselt äppelår 2019.

Jag tänkte istället bjuda på ett recept på dunderglögg som jag äntligen har satt efter att ha letat svagdricka hela december. Glöggen ska stå och mogna 3-6 veckor så man bör göra detta i november helst, men jag kör en batch nu för julen 2020 istället. Då blir den ännu godare.

Blanda tre st 1,5 liters petflaskor med svagdricka, en burk folköl, 2,5 kg socker, en påse kardemummakärnor (10 gram), en påse hela nejlikor (10 gram), 5 skivade råa potatisar, en bit riven ingefära, nån kanelstång, ca 250-500 gram russin och en 50 grams vanlig jäst i en 10 liters hink.

Rör om så att sockret löser upp sig ordentligt.

Täck med plastfolie och gör något hål i den. Låt stå utan att röra om i minst tre veckor.

Sedan ska det bara vara att tappa upp den på väl rengjorda flaskor. Se till så att bottensatsen inte följer med bara. Låt mogna så länge du orkar, t ex till nästa jul.

 

close

It´s a must, jag vill få mejl från ettappleomdagen.se när något händer!

Pin It on Pinterest

Share This

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng