Den här bloggen är lika mycket dokumentation för mig som kanske intressant för dig som gillar äpplen.

I söndags mustade jag min sista skörd för i år, det blev tredje helgen i rad. Totalt 99 liter must har jag fått ut av mina äpplen varav ca 80% i år är från Weahlty.

I söndags ruskade jag därför ner de Risäter-äpplen som fanns och blandade med lite Wealthy. Det var inte många äpplen på det trädet, synd eftersom det är den godare sorten både att äta och dricka.

Inspirerad av deltagare på Cidermässan på Spritmuseum förra veckan så ville jag nu testa vildjäst cider.

Risäter är rätt söt sort och oechslegraden är redan 1055 vid mustning så inget extra socker behövs. Jag har inte gjort detta förr och det kan lätt gå åt skogen menade man på, men ger en mer äkta smak.

Jag fyllde en mindre behållare, 5 liters damejeanne och satte på jäsrör så får vi se hur det går. Fortsättning följer!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggare gillar detta: