Tappning av cider

25 november, 2017 | Cider

I söndags kollade jag densiteten på min cider med tillsatt jäst och eftersom den var närmare 1005 så bestämde jag mig för att avsluta jäsningen.

Tappning av cider 1

Jag tappade över cidern lite i taget, till en hink och tillsatte socker för att få lite efterjäsning/bubbel i drycken.

Sedan tappade jag upp på väl rengjorda flaskor och korkade på.

Tappning av cider 2

Nu är källaren fylld med massa god cider. För bästa resultat ska de ändå vila ca 3 månader så det blir lite bubbligt också.

Tappning av cider 3

Jag planerar en mer detaljerad guide kring cidertillverkning senare, håll utkik på webben eller Facebook!

Annonslänk.
Om du klickar på länken och köper en produkt från Elegant Themes så kommer vi att erhålla en viss ersättning.

Pin It on Pinterest

Share This

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng