Det är lugnt…

Jag gillar dig ändå, kul att du besöker min webbplats, det är viktigast!

Kom gärna med förslag på innehåll om du saknar något. Du är också varmt välkommen att ställa frågor om äppelmustning eller cidertillverkning så ska jag svara bäst jag kan.

 

Senaste inläggen

Första omtappningen

Första omtappningen

I går tappade jag om min cider från den nya Spiedel jästunnan till en vanlig plasttunna. Med hjälp av hävert förde jag över allt utom bottensatsen. Sen blev det rengöring av utrustning. Än så länge är cidern lite grumlig men det kommer bli bättre efter några...

läs mer
Äppelcider satt på jäsning

Äppelcider satt på jäsning

Efter helgens mustning blev det 30 liter ren äppelmust att göra cider av. Oechslemätaren stannade på 1050, rekommendationen är 1055, men jag lät det vara. En blandning av Risäter och Wealthy ger en mörk söt äppelmust som passar ypperligt att göra cider av. Förkulturen...

läs mer
Äppelcider förkultur

Äppelcider förkultur

Det blev pressning i helgen, ca 35-40 liter. Att göra cider av denna gången. Tänkte inviga mitt Spiedel jäskärl för cider och den rymmer 30 liter. Provar en ny jäst från Humlegårdens, Safcider. Det är fjärde varianten jag testar nu. Tidigare har jag provat...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng