Det har nu gått ca 30 dagar och enligt instruktionen ska vinet nu börja närma sig färdigt. Jag tappar därför över vinet till en tunna för att få bort avlagringar i botten. Det var en hel del skräp i botten så några liter försvann i slasken, men det får man räkna med.

Självklart blir det lite provsmakning. Tyvärr verkar det fortfarande finnas lite kolsyra i vinet vilket det inte ska vara. Lite stickande bubblor. Man kan låta vinet stå ett tag till så ska det försvinna. Går även att röra om i hinken med jämna mellanrum för att påskynda processen.

Hade även i lite vinsvavla enligt instruktionen. Ca 1/4 tesked för att vinet ska klara sig mer än tre månader och även behålla färgen.

Jag låter vinet stå en eller två veckor och kollar om det går att tappa upp det på flaskor sedan.

Pin It on Pinterest

Share This

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng