Nu har cidern stått och jäst i ca två veckor. Det har bildats en bottensats som kan ge sämre smak, så bäst att tappa om drycken. Man får vara noga att hålla rent omkring sig så inga bakterier kommer åt drycken och förstör den. Jag tvättar rent några dunkar och en hink, sköljer med Star-San och tappar över cidern.

Mäter också oechslehalten, vilket fortfarande är runt 1040, den ska ner till 1000 innan det jäst ut. När jag tappat över allt gör jag ren damejeannen och häller åter all cider så får den fortsätta stå och jäsa i källaren.

Pin It on Pinterest

Share This

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng