Tack för ditt bidrag!

Jag är otroligt glad att du stödjer min webbplats, det värmer.

Kom gärna med förslag på innehåll om du saknar något. Du är också varmt välkommen att ställa frågor om äppelmustning eller cidertillverkning så ska jag svara bäst jag kan.

 

Senaste inläggen

Årets cider buteljerad

Årets cider buteljerad

Juldagen och äntligen lite tid över att ta hand om årets cider. Den har fått stå och mogna i jäskärl efter att ha satt den i augusti och blivit omtappad i oktober. Egentligen skulle ja ha buteljerat redan i oktober/november men ibland hinner man inte. Vi får se hur...

read more
Första omtappningen

Första omtappningen

I går tappade jag om min cider från den nya Spiedel jästunnan till en vanlig plasttunna. Med hjälp av hävert förde jag över allt utom bottensatsen. Sen blev det rengöring av utrustning. Än så länge är cidern lite grumlig men det kommer bli bättre efter några...

read more
Äppelcider satt på jäsning

Äppelcider satt på jäsning

Efter helgens mustning blev det 30 liter ren äppelmust att göra cider av. Oechslemätaren stannade på 1050, rekommendationen är 1055, men jag lät det vara. En blandning av Risäter och Wealthy ger en mörk söt äppelmust som passar ypperligt att göra cider av. Förkulturen...

read more

Pin It on Pinterest

Share This

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng