Det blev pressning i helgen, ca 35-40 liter. Att göra cider av denna gången.

Tänkte inviga mitt Spiedel jäskärl för cider och den rymmer 30 liter.

Provar en ny jäst från Humlegårdens, Safcider. Det är fjärde varianten jag testar nu. Tidigare har jag provat champagnejäst, alejäst och ciderjäst Mangroove Jacks.

För att pangstarta jäsningen rekommenderas att man gör en förkultur.

Häll jästen i en petflaska med 1 dl ljummet vatten. Rör inte om. Låt stå en kvart. Häll i 1 msk socker och täck öppningen med en bomullstuss.

Låt stå över natten och fyll på med 7 dl vatten som blandats med 7 msk socker. Skaka blandningen, sätt på kork (skruva löst).

Efter två dygn kan du använda förkulturen.

Pin It on Pinterest

Share This

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng