Nya äpplen på väg

...

Äppelträden går i blom

...

God fruktig cider – Galipette

...

Kategorier

Senaste inlägg

Vildjäst cider upptappad på flaska

I oktober testade jag för första gången att sätta en vildjäst cider, dvs ingen tillsatt jäst - helt naturligt. Det sägs att det kan gå hursomhelst, men denna gången gick det rätt bra för nu är 2017 års sista cider upptappad på sparade och urtvättade gamla...

läs mer

Vintervila

Äntligen får de två äppelträden med sorterna Risäter och Wealthy lite vintervila. Snön faller på annandagen och låter träden gå ner i dvala för att hämta kraft inför 2018. God jul och gott nytt...

läs mer

Äppelglögg

När julen står för glänt är det såklart mysigt att ta sig en varm kopp med glögg. Har du varit duktig och gjort din egen äppelmust under året så kan du testa detta recept på Äppelglögg från ICA. Du behöver: 1 liten bit färsk ingefära 2...

läs mer

R.I.P Damejeanne ⚰️

Efter tappningen av cider på flaska kvarstod att rengöra damejeannen. I dag fick jag för mig att göra det med hett vatten och diskmedel. Som alla vet, inklusive mig själv, är kallt glas och hett vatten inga kompisar så det sa bara pang så kraschade hela behållaren i...

läs mer

Tappning av cider

I söndags kollade jag densiteten på min cider med tillsatt jäst och eftersom den var närmare 1005 så bestämde jag mig för att avsluta jäsningen. Jag tappade över cidern lite i taget, till en hink och tillsatte socker för att få lite efterjäsning/bubbel i drycken....

läs mer

Om sajten

Ett äpple om dagen är min dokumentation av äpplets historia. Här vill jag svara på frågor som ”hur gör man äppelmust” och ”hur gör man egen cider”. Jag kommer även flika in förslag på recept och allt sådant som berör tema äpple. Dessutom hoppas jag kunna dela med mig och tipsa om andras äppelhistorier så hör gärna av dig om du har något att berätta.

Henrik

Sociala Medier

Nyhetsbrev

Annonsera

Köp annonsplats här

Pin It on Pinterest

Share This

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng