Första omtappningen

...

Äppelcider satt på jäsning

...

Äppelcider förkultur

...

Kategorier

Senaste inlägg

Första omtappningen

Första omtappningen

I går tappade jag om min cider från den nya Spiedel jästunnan till en vanlig plasttunna. Med hjälp av hävert förde jag över allt utom bottensatsen. Sen blev det rengöring av utrustning. Än så länge är cidern lite grumlig men det kommer bli bättre efter några...

läs mer

Cidermässa 23 september

Tyvärr hinner jag inte gå på detta, men var förra året. Väldigt trevligt ordnat! Se inbjudan från Cidersällskapet: Cidermässa på Spritmuseum Söndag 23 september kl 12-16 Välkommen att provsmaka Sveriges bästa hantverkscider och prata med producenterna bakom dryckerna....

läs mer

Årets första äppelmust

I dag blev det ca 35 liter äppelmust på gården. Gjorde en liten film om hur det gick till. Vill du veta mer detaljerat så läs mina inlägg om att musta äpplen. https://ettappleomdagen.se/hur-gor-man-appelmust-utrustningen-du-behover/...

läs mer

Första skörden

Det är många och små äpplen på träden i år. Normalt sett har jag börjat skörda mina äpplen i mitten av september, men nu ramlar de ned av sig själv, fruktköttet är ätbart och kärnorna är mörka så det är bara att köra igång.

läs mer

Snart dags att göra äppelmust

Så mycket äpplen det har kommit i år, helt otroligt! Grenarna viker sig nästan och jag har redan varit iväg med flera skottkärror nedfallen ofärdig frukt på komposten. Förhoppningsvis tycker rådjuren att jag är en snäll människa. I mitten av september brukar mina träd...

läs mer

Rödvinet är klart

Idag var det äntligen tid och dags att tappa upp vinet. Bäckvin Cabernet Sauvignon. Det blev egentligen klart i slutet av juli, men jag lät det stå någon vecka för att bubblorna skulle försvinna. För att vara mitt första rödvin så är jag nöjd även om smaken är rätt...

läs mer

Rödvinet börjar bli klart

Det har nu gått ca 30 dagar och enligt instruktionen ska vinet nu börja närma sig färdigt. Jag tappar därför över vinet till en tunna för att få bort avlagringar i botten. Det var en hel del skräp i botten så några liter försvann i slasken, men det får man räkna med....

läs mer

Om sajten

Ett äpple om dagen är min dokumentation av äpplets historia. Här vill jag svara på frågor som ”hur gör man äppelmust” och ”hur gör man egen cider”. Jag kommer även flika in förslag på recept och allt sådant som berör tema äpple. Dessutom hoppas jag kunna dela med mig och tipsa om andras äppelhistorier så hör gärna av dig om du har något att berätta.

Henrik

Sociala Medier

Nyhetsbrev

Annonsera

Köp annonsplats här

Pin It on Pinterest

Share This

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng